O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Inicijalna akreditacija visokih učilišta

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u skladu sa Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj 45/09) i Pravilnikom o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskih programa i reakreditaciju visokih učilišta („Narodne novine“, broj 24/10) provodi dio postupka inicijalne akreditacije za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja.
Inicijalna akreditacija za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja provodi se u skladu s dokumentom Postupak inicijalne akreditacije za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, a započinje zaprimanjem zahtjeva za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja koji se podnosi Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
Uz zahtjev za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja potrebno je priložiti svu potrebnu dokumentaciju propisanu Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju uključujući i opis studijskog programa u pisanom i elektroničkom obliku (na CD-u) koji treba biti sastavljen u skladu s Uputama za sastavljanje prijedloga studijskih programa uključujući i potrebne Priloge.

 

 

 

Akreditacijske preporuke

 

2017 godina

2015 godina

 

2013 godina

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.