Skoči do sadržaja

Za potrebe nastavka obrazovanja u Republici Hrvatskoj, završne svjedodžbe kandidata koji su svoje srednje školovanje završili izvan Republike Hrvatske moraju proći postupak priznavanja inozemne srednjoškolske kvalifikacije.

Postupak priznavanja inozemne srednjoškolske kvalifikacije o završenom srednjem obrazovanju u općim, gimnazijskim i umjetničkim programima i postupak priznavanja inozemne srednjoškolske kvalifikacije o završenom srednjem obrazovanju u strukovnim programima radi nastavka obrazovanja vodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Postupak priznavanja inozemne visokoškolske kvalifikacije o završenom prijediplomskom studijskom programu za potrebe upisa na diplomski studijski program vodi visoko učilište na kojem se upisuje diplomski studij ili Agencija za znanost i visoko obrazovanje ukoliko je visoko učilište donijelo takvu odluku.

Uz dokumentaciju koja je potrebna za prijavu studijskih programa (navedeni pod poveznicom Sve o prijavamaDokumenti) za priznavanje je potrebno poslati zahtjev za priznavanjem koji se nalazi na osobnom profilu kandidata na mrežnoj stranici postani-student u rubrici Novosti .

Rješenje o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije se za potrebe upisa na visoka učilišta dostavlja samom visokom učilištu. Kandidat je dužan samostalno provjeriti do kojeg datuma i u kojem obliku je potrebno dostaviti spomenuto rješenje.

Kontakt telefon centrale za prijavu kandidata za upis na prijediplomske i diplomske studijske programe (ponedjeljak – petak, 8:00 – 16:00 sati)

+ 385 1 6274 – 844

Imate li još pitanja?

Kontaktirajte nas