O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Inicijalna akreditacija znanstvenih instituta

Hrvatski je sabor na sjednici održanoj 16. prosinca 2022. donio Zakon o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti kojim se uređuje unutarnje osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete visokih učilišta i znanstvenih instituta, vanjsko vrednovanje kvalitete visokih učilišta i znanstvenih instituta te ustrojstvo i ovlasti Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Stupanjem na snagu ovog Zakona (NN 151/2022) 30. prosinca 2022. godine prestao je važiti Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (NN 45/09.).

Inicijalna akreditacija znanstvenog instituta provodi se u slučaju:

  • osnivanja znanstvenog instituta
  • statusne promjene znanstvenog instituta.

Postupak se inicijalne akreditacije instituta pokreće zahtjevom za izdavanjem dopusnice za rad znanstvenog instituta. Zahtjev se podnosi Agenciji na obrascu i u skladu s uputama koje utvrđuje Agencija.

Postupkom se utvrđuje ispunjava li znanstveni institut kriterije za inicijalnu akreditaciju znanstvenoga instituta.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.