O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Tematsko vrednovanje u visokom obrazovanju

Tematsko vrednovanje provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje na temelju članka 24. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne Novine“, br. 45/09) i u skladu s dobrom europskom i međunarodnom praksom.

Tematsko vrednovanje po službenoj dužnosti provodi Agencija na temelju odluke Akreditacijskog savjeta Agencije, a može se provesti na obrazloženi prijedlog ministra, predmeta vrednovanja i studentskog zbora visokog učilišta.

Ishod je tematskog vrednovanja završno izvješće stručnog povjerenstva koje uključuje ocjenu usklađenosti s temom vrednovanja.

U slučaju negativne ocjene Agencija može pokrenuti postupak reakreditacije po službenoj dužnosti ili na prijedlog ministra.

Provedeni postupci tematskog vrednovanja u visokom obrazovanju:

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.