O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

UKRAJINA

Nacionalni ENIC/NARIC ured ima dugogodišnje iskustvo u vrednovanju visokoškolskih kvalifikacija iz Ukrajine. Kao odgovor na trenutnu izvanrednu situaciju u toj državi, Nacionalni ENIC/NARIC ured izradio je ovu mrežnu stranicu sa svim relevantnim informacijama koje mogu pomoći ukrajinskim građanima koji su izbjeglice u Hrvatskoj da dođu do korisnih informacija o relevantnim postupcima koji će im pomoći da pristupe visokom obrazovanju, nastave studij odnosno uključe se na tržište rada, ukoliko bude mogućnosti.

 

Izbjeglice iz Ukrajine mogu pristupiti sljedećim postupcima:

AKO IMATE DOKUMENTE O ZAVRŠENOM INOZEMNOM OBRAZOVANJU

Ako posjedujete potrebne dokumente (diploma, prijepis položenih ispita/dodatak diplomi) možete pokrenuti postupak priznavanja svoje inozemne obrazovne kvalifikacije. Priznavanje podrazumijeva formalno potvrđivanje vrijednosti inozemne obrazovne kvalifikacije ili razdoblja studija, koje provodi nadležno tijelo u svrhu pristupa obrazovanju ili zapošljavanju.

AKO NEMATE DOKUMENTE O ZAVRŠENOM INOZEMNOM VISOKOM OBRAZOVANJU

Ako Vam nedostaju dokumenti o dijelu ili cijelom visokom obrazovanju, umjesto rješenja o priznavanju možete zatražiti Pojašnjenje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija izbjeglicama bez dokumenata.

KORISNE POVEZNICE

Detaljne informacije o ukrajinskom sustavu visokog obrazovanja i ostale relevantne informacije koje su dostupne na internetu - navedeni izvori mogu se pokazati korisnima za bolje razumijevanje ukrajinskog sustava obrazovanja, provjeru autentičnosti dokumenata na izvornom jeziku kao i pristup informacijama koje mogu dodatno pojasniti nečije obrazovanje.

 

INFORMACIJE O UVJETIMA UPISA I MOGUĆNOSTIMA NASTAVKA STUDIRANJA U RH 

Pregled dostupnih informacija o uvjetima upisa i mogućnostima nastavka studiranja koje hrvatska visoka učilišta pružaju ukrajinskim studentima kao i informacije o mogućnosti zapošljavanja i suradnje s ukrajinskim visokoškolskim znanstvenicima/nastavnicima/istraživačima dostupne su na poveznici.

 

PITANJA

Ukoliko imate dodatnih pitanja na koja niste pronašli odgovore na našim mrežnim stranicama, možete se obratiti Nacionalnom ENIC/NARIC uredu na neki od sljedećih kontakata:

Telefon + 385 1 6274 888
Uredovno vrijeme za telefonske pozive:
utorak – petak
09:00 – 12:00 sati

e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.