Na Università Iuav di Venezia u Veneciji je dana 5. svibnja 2022. godine održano događanje u okviru projekta AdReN – Automatic Recognition in the Adriatic Region koji se financira iz programa ERASMUS+ Europske unije.

Događanje je uključivalo sastanak projektnog konzorcija, sastanak članica AdRen mreže i simpozij na kojem su predstavljeni dosadašnji projektni rezultati i publikacije izrađene tijekom projekta.

Opći cilj projekta AdReN je podržati i potaknuti daljnje postizanje ciljeva EHEA-e, odnosno dati podršku primjeni automatskog priznavanja razina inozemnih kvalifikacija visokog i poslije srednjeg obrazovanja te ishoda razdoblja učenja provedenog u inozemstvu s ciljem nastavka obrazovanja.

Tijekom simpozija su predstavljena internetska stranica AdReN prjekta i Mreže, predstavljen je usporedni prikaz „predbolonjskih“ i „bolonjskih“ visokoškolskih kvalifikacija članica Mreže i projektnog konzorcija te publikacija o transnacionalnom obrazovanju. Predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje predstavila je publikaciju o konceptu „značajne razlike“ i njegovoj ulozi u postupcima vrednovanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te sudjelovala u panel raspravi o tzv. automatskom priznavanju visokoškolskih kvalifikacija, njegovom značenju i primjeni u akademskom priznavanju za daljnji nastavak obrazovanje.

Partneri na projektu su NARIC centri Hrvatske, Grčke, Italije i Slovenije te visoko učilište IUAV – Università Iuav di Venezia.

Projekt je započeo 1. rujna 2020. godine i trajat će do 31. kolovoza 2022. godine.

Agenda događanja – Venecija 5. svibnja 2022.

Više informacija: http://www.adren.info/

arden 

 Adren Venecija 5.5.2022

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.