Skoči do sadržaja

Na Università Iuav di Venezia u Veneciji je 5. svibnja 2022. godine održano događanje u okviru projekta AdReN – Automatic Recognition in the Adriatic Region koji se financira iz programa ERASMUS+ Europske unije.

Događanje je uključivalo sastanak projektnog konzorcija, sastanak članica AdReN mreže i simpozij na kojem su predstavljeni dosadašnji projektni rezultati i publikacije izrađene tijekom projekta.

Opći cilj projekta AdReN je podržati i potaknuti daljnje postizanje ciljeva EHEA-e, odnosno dati podršku primjeni automatskog priznavanja razina inozemnih kvalifikacija visokog i poslije srednjeg obrazovanja te ishoda razdoblja učenja provedenog u inozemstvu s ciljem nastavka obrazovanja.

Tijekom simpozija predstavljena je mrežna stranica AdReN prjekta i Mreže, predstavljen je usporedni prikaz predbolonjskih i bolonjskih visokoškolskih kvalifikacija članica Mreže i projektnog konzorcija te publikacija o transnacionalnom obrazovanju. Predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje predstavila je publikaciju o konceptu „značajne razlike“ i njegovoj ulozi u postupcima vrednovanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te je sudjelovala u panel raspravi o tzv. automatskom priznavanju visokoškolskih kvalifikacija, njegovu značenju i primjeni u akademskom priznavanju za daljnji nastavak obrazovanja.

Partneri na projektu su NARIC centri Hrvatske, Grčke, Italije i Slovenije te visoko učilište IUAV – Università Iuav di Venezia.

Projekt je započeo 1. rujna 2020. godine i trajat će do 31. kolovoza 2022. godine.

Agenda događanja – Venecija 5. svibnja 2022.

Više informacija na: http://www.adren.info/

arden
 Adren Venecija 5.5.2022