O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, u utorak 10. rujna 2019. godine, posjetili su prof. dr. Mustafa Çufali, rektor Sveučilišta Zonguldak Bülent Ecevit iz Turske, g. Dinçer Biçer iz sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju te gđa. Zeynep Gizem Hancerli predstavnica Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj.

S predstavnicima Agencije susreli su se kako bi razmijenili informacije o sustavima visokog obrazovanja u Hrvatskoj i Turskoj te kako bi se upoznali s procesima osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti koje provodi AZVO. Nadalje, razgovaralo se o procesima internacionalizacije visokog obrazovanja te iskustvima dviju zemalja u pogledu izvođenja studijskih programa na engleskom jeziku, privlačenju stranih studenata, izvođenju združenih studija i drugim temama.

Predstavnici Sveučilišta Zonguldak Bülent Ecevit zainteresirani su za suradnju s hrvatskim sveučilištima i privlačenju hrvatskih studenata na svoje Sveučilište. U tom su smislu, u okviru svog posjeta Hrvatskoj, održali i sastanke na Sveučilištu u Zagrebu i Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Stipendije https://turkiyeburslari.gov.tr/

Study visit Turkey Turska

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.