Skoči do sadržaja

Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, u utorak 10. rujna 2019. godine, posjetili su prof. dr. Mustafa Çufali, rektor Sveučilišta Zonguldak Bülent Ecevit iz Turske, g. Dinçer Biçer iz sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju te gđa. Zeynep Gizem Hancerli predstavnica Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj.

S predstavnicima Agencije susreli su se kako bi razmijenili informacije o sustavima visokog obrazovanja u Hrvatskoj i Turskoj te kako bi se upoznali s procesima osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti koje provodi AZVO. Nadalje, razgovaralo se o procesima internacionalizacije visokog obrazovanja te iskustvima dviju zemalja u pogledu izvođenja studijskih programa na engleskom jeziku, privlačenju stranih studenata, izvođenju združenih studija i drugim temama.

Predstavnici Sveučilišta Zonguldak Bülent Ecevit zainteresirani su za suradnju s hrvatskim sveučilištima i privlačenju hrvatskih studenata na svoje Sveučilište. U tom su smislu, u okviru svog posjeta Hrvatskoj, održali i sastanke na Sveučilištu u Zagrebu i Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Stipendije https://turkiyeburslari.gov.tr/

Study visit Turkey
Turska