Skoči do sadržaja

Od 9. rujna 2024. godine mjesto direktora Europskog registra za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (EQAR) preuzima Aleksandar Šušnjar sa Sveučilišta u Rijeci.

Aleksandar Šušnjar je od 2021. godine istaknuti član Odbora EQAR-a, a trenutno radi kao voditelj odjela u Centru za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci te kao institucionalni koordinator za YUFE  (European Universities Alliance).

Aleksandar Šušnjar ima bogato višegodišnje iskustvo u području visokog obrazovanja i osiguravanja kvalitete, a osim pozicije institucionalnog koordinatora, primarno je radio na razvoju obrazovnih programa YUFE, uključujući dizajn ambicioznog zajedničkog programa YUFE, koji će uskoro biti akreditiran prema standardima koje propisuje Europski pristup osiguravanja kvalitete združenih studija.

Njegov rad također je obuhvaćao postavljanje okvira za međusobno automatsko priznavanje, mobilnost studenata i YUFE mikro-vjerodajnice. Aleksandar je također bio član baze stručnjaka za osiguravanje kvalitete Europskog udruženja studenata (ESU QA Student Experts Pool) te je predstavljao ESU u raznim tijelima i grupama vezanima uz osiguravanje kvalitete te organizirao radionice o metodologiji u području osiguravanja kvalitete.

Više informacija o imenovanju Aleksandra Šušnjara na mjesto predsjednika EQAR-a pročitajte ovdje.