Skoči do sadržaja

Zamjenica v. d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje, dr. sc. Vesna Dodiković – Jurković, sudjelovala je na najvećem godišnjem događaju Europske sveučilišne alijanse YUFE (engl. Young Universities for the Future of Europe) – YUFE Townhall 2023. – koji se od 15. do 17. veljače 2023. godine održavao u Rijeci.

Opća tema ovogodišnjeg YUFE Townhall događaja bilo je pitanje utjecaja, to jest, prikaz stvarnih i opipljivih načina na koje YUFE i druge Europske sveučilišne alijanse mijenjaju svakodnevnicu visokog obrazovanja i znanosti. Poseban fokus stavljen je i na budući razvoj ovih inicijativa, odnosno na pregled očekivanja, potencijala i dugoročnih planova vezanih za Inicijativu Europskih Sveučilišta.

U sklopu ovoga programa održana su četiri stručna panela, a program je uključivao i pozvano predavanje dr. Dirka van Dammea na temu svjetskih trendova u razvoju i reformama visokog obrazovanja, otvaranje novog YUFE projekta (YUFE4Postdocs) te niz internih radnih sastanaka i sjednica različitih tijela YUFE alijanse.

YUFE Rijeka2