Skoči do sadržaja
smotra 2022 baner

Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove će se godine održavati uživo od 10. do 12. studenoga 2022. godine u Kongresnoj dvorani i dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu.

Riječ je o manifestaciji koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put, a na ovogodišnjoj Smotri predstavljat će se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i 3 umjetničke akademije. Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 10. i 11. studenoga od 9 do 18 sati, a u subotu 12. studenoga od 9.00 do 15.00 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Program ovogodišnje Smotre sastavljen je od različitih sadržaja – prezentiranja sastavnica na izložbenim prostorima u Kongresnoj dvorani, kratkih razgovora sa studentima i predstavnicima fakulteta i akademija u dvorani Zimski vrt, predstavljanja različitih aktivnosti koje se na Sveučilištu provode u području sporta u dvorani Cres, te bogatoga umjetničkoga programa koji će se održavati na svim lokacijama.

U programu Smotre bit će organizirana cjelina pod nazivom “Student u središtu”. Riječ je o dvjema panel-diskusijama: “Znanost i tehnologija” i “Medicina, društvo i kultura”, koje će se održati u dvorani Zimski vrt. Ovaj će se dio programa održati odmah nakon završetka svečanoga otvaranja Smotre, koje je predviđeno programom u četvrtak 10. studenoga u 9.00 sati.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola očekuje se da će programe Smotre pratiti srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na manifestaciju stići u organiziranim skupinama.

Program Smotre dostupan je na službenoj mrežnoj stranici: http://smotra.unizg.hr/program/.