Skoči do sadržaja

Predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) sudjelovali su na zajedničkom sastanku članica European Consortium for Accreditation (ECA) koji se održao u virtualnom okruženju, 21. travnja 2022. godine.

AZVO je dugogodišnji član Europskog konzorcija za akreditaciju, projektno orijentiranog udruženja europskih agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju te aktivno sudjeluje u radu niza radnih grupa. Radne grupe pokrivaju različite teme koje se u širem smislu bave unapređenjem kvalitete visokog obrazovanja u Europi – internacionalizacija visokog obrazovanja, uzajamno priznavanje, kvaliteta združenih studiji, inovacije u postupcima akreditacije, europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija i sl.

Tijekom online sastanka članica ECA-e razgovaralo se o povezivanju tema kojima su se do sada bavile pojedine ECA-ine radne grupe, odnosno daljnjem proširivanju tema koje su od posebnog interesa agencija za vanjsko osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju te se isto tako izvijestilo o aktivnostima projekata financiranih iz ERASMUS+ programa Europske unije, a u kojima ECA sudjeluje sa svojom ekspertizom u savjetodavnoj ulozi.

Razgovaralo se, također, o europskom pristupu osiguravanju kvalitete združenih studija, Toolkit-u koji je razvijen u okviru ImpEA projekta te se najavila radionica koja će se na ovu temu u organizaciji ECA-e održati u svibnju u Parizu.

Dodatne informacije: http://ecahe.eu/

Logo ECA2