Skoči do sadržaja

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) već treću godinu organizira konferenciju o kibernetičkoj sigurnosti (CSC, Cyber Security Conference 2019). Konferencija će se održati 16. i 17. listopada na FERIT-u (Kampus, dvorana K2-1), u suradnji s tvrtkama Atos Convergence Creators, ATO Inženjering, Siemens, Končar KET i Osijek Software City.

Kibernetičku sigurnost Republika Hrvatska prepoznala je kao strateško područje, za koje je definirana i Nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti, u skladu s odgovarajućom strategijom Europske unije. Također je definiran i Akcijski plan za provedbu ove strategije, te je usvojen i Zakon o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga. Cilj ovih mjera jest postići zajedničku visoku razinu kibernetičke sigurnosti u davanju usluga koje su od posebne važnosti za odvijanje društvenih i gospodarskih aktivnosti.

U programu konferencije su predavanja i okrugli stolovi na teme iz područja kibernetičke sigurnosti, uključujući regulatorni okvir, sigurnost industrijskih i tehnoloških sustava, sigurnost IoT (Internet of Things) i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Više informacija potražite na poveznici.

CSC 2019 logo