Skoči do sadržaja

Početni sastanak projekta KEEP IN PACT (Keep innovation in multi partnership cooperation in lifelong guidance services) financiranog sredstvima Europske unije iz programa Erasmus + održan je u Parizu, 23. i 24. rujna 2019. godine.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje jedan je od partnera ovoga projekta dok je nositelj francuska mreža Réseau international des Cités des métiers. Ostali su partneri organizacije iz područja obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja: Universcience-Cité des métiers de Paris (Francuska), Learning digital (Italija), Municipio do Porto-Cidade das Profissoes (Portugal) te LifeLong Learning Platform (Belgija).

Na sastanku se razgovaralo o planiranim aktivnostima i zaduženjima partnerskih institucija te budućim rezultatima i mogućnostima njihove diseminacije.

Projekt je započeo 1. rujna 2019., a trajat će do kraja prosinca 2021. godine. Svrha mu je jačanje multipartnerske suradnje u pružanju usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja.

Opći je cilj projekta nadogradnja funkcije upravljanja multipartnerstvom u centrima za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje (CPU), dok su specifični ciljevi: jačanje kvalitete i količine usluga CPU-a namijenjenih građanima, razvijanje kompetencije upravljanja multipartnerstvom kod profesionalaca u području CPU-a, promicanje multidisciplinarne i integrirane usluge u području CPU-a i razvoj europske mreže stručnjaka u području CPU-a.

keepinpact3
keepinpact1
keepinpact2