Skoči do sadržaja

Ciklus radionica za karijerne savjetnike Karijeriranje, koji je započeo u ožujku ove godine, nastavio se u rujnu radionicom „Metode razvoja vještina samopoimanja vezanih uz karijerne stavove i motivaciju“ održanom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (FFZG), u petak, 21.9.2018. godine. Radionicu je vodila prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić S FFZG-a.

Sudionici su se upoznali s psiho-socijalnim značajkama prelaska iz studija na tržište rada, prediktorima uspjeha u traženju posla, tipovima kompleksnog profesionlanog identiteta te su naučili primijeniti tehnike poticanja karijernog samopoimanja studenata, kritički vrednovati ulogu kulture fakulteta i studijskog programa u osnaživanju karijerne uspješnosti studenata.

U sklopu Karijeriranja, do sada je održano ukupno pet radionica koje su okupile karijerne savjetnike i djelatnike visokih učilišta zadužene za profesionalno usmjeravanje, podršku studentima, planiranje zapošljivosti diplomanata, razvoj i implementaciju kurikuluma i slično. Cilj je ovog niza praktičnih radionica ojačati kompetencije karijernih savjetnika na visokim učilištima, kako bi mogli što kvalitetnije odgovoriti profesionalnim zahtjevima i izazovima s kojima se susreću.

Ciklus radionica Karijeriranje financiran je sredstvima Europske unije u okviru ESF projekta SKAZVO koji Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi od 2016. do 2018. godine.

karijeriranje radionica 2018