Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u sklopu projekta SKAZVO (Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja), financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda, organizira seminare pod nazivom Profesionalno usmjeravanje u sustavu visokog obrazovanja: aktualno stanje i izazovi koji će se održati u 15. rujna 2017. godine u Zagrebu i 22. rujna 2017. godine u Zadru.

Svrha je ovih seminara razmjena iskustava i pružanje međusobne podrške u pogledu razvoja karijernih centara u sustavu visokog obrazovanja, u skladu sa Strategijom cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja (CPU) i razvoja karijere u RH 2016. – 2020., kojom se potiče se uspostavljanje institucionalnog modela za pružanje usluga karijernog savjetovanja na visokim učilištima te prepoznavanje primjera dobre prakse koji mogu poslužiti kao model za daljnju izgradnju sustava.

Na seminaru će se razgovarati o sljedećim temama:

  • rezultatima istraživanja o stanju na visokom učilištima u pogledu osnivanja i rada centara za profesionalno usmjeravanje, odnosno karijernih centara
  • mogućnostima i izazovima u osnivanju i radu karijernih centara
  • mogućnostima  suradnje s predstavnicima gospodarstva
  • iskustvima studenata te primjerima dobre prakse.

Program seminara koji će se održati 15. rujna 2017. u Zagrebu možete preuzeti ovdje, a program seminara koji će se održati 22. rujna 2017. na Sveučilištu u Zadru možete preuzeti ovdje.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem prijavnog obrasca u kojem je potrebno označiti želite li sudjelovati na seminaru u Zagrebu ili Zadru. Prijavni obrazac dostupan je na poveznici.

nnn1