Skoči do sadržaja

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci u srijedu, 6. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati u dvorani Aneksa, održat će se predstavljanje rezultata novog istraživanja Global Entreprenuership Monitor (GEM) Hrvatska te okrugli stol „Što čini Hrvatsku (ne)poduzetničkom zemljom, popravlja li Kvarner hrvatski prosjek“.
Riječ je o najvećem svjetskom istraživanju poduzetništva. Uključenost Republike Hrvatske omogućava podrobnu analizu važnih čimbenika o kojima ovisi domaći poduzetnički profil, uspoređujući je na znanstvenoj osnovi s mnogim zemljama. Znanstveno obrađeni rezultati i zaključci mogu, vjerujemo, kvalitetno doprinijeti strateškom usmjerenju Vlade i drugih institucija u unapređenju poduzetničke klime.

Za istraživanje je zaslužan GEM istraživački tim sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na čelu s prof. dr. Slavicom SingerteCEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva.

Nakon uvodnih riječi, prof. dr. Singer, voditeljica tima GEM Hrvatska predstavit će najnovije rezultate GEM istraživanja, a u raspravi koju moderira ekonomski analitičar Velimir Šonje sudjelovat će Aljoša Pavelin, predsjednik uprave Brodogradilišta Viktor Lenac, Boris Popović, predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka te Boris Centner, član Uprave Erste banke.