Skoči do sadržaja

Filozofska konferencija „ZagrebApplied Ethics Conference 2017: The Ethics of Robotics and Artificial Intelligence“ održat će se, u organizaciji Udruge za promicanje filozofije, od 5. do 7. lipnja u prostorijama Matice hrvatske u Zagrebu.

Ovogodišnje izdanje konferencije posvećeno je etici robotike i umjetne inteligencije. Na njoj će nastupiti tridesetak predavača iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Mađarske, Njemačke, Hong Konga, Velike Britanije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije. Teme kojima su posvećena izlaganja su etički aspekti upotrebe robota u medicini, moralne dileme povezane s autonomnim vozilima, upotreba vojnih robota i autonomnih sustava naoružanja, utjecaj robota na međuljudske odnose, etika dizajniranja robota za seks i prijateljstvo, mogućnost programiranja moralnih kodeksa u robote i sustave umjetne inteligencije, roboti kao sredstvo ljudskog poboljšanja i dr.

Plenarno izlaganje prvog dana konferencije održat će ugledni hrvatski robotičar prof. dr. sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija o konferenciji pročitajte ovdje.