Skoči do sadržaja

Završna konferencija IPA projekta Agencije za znanost i visoko obrazovanje Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost održana je u petak, 6. veljače 2015. godine u Zagrebu.

Cilj ovoga IPA projekta, kojeg je Agencija za znanost i visoko obrazovanje kao nositelj projekta provodila u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i Visokim učilištem Algebra, bio je doprinos provedbi Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) i reformi visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati projekta, među ostalim i podloga za provedbu priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja (eng. recognition of prior learning – RPL) u Hrvatskoj. Osim prezentacija domaćih stručnjaka, sudionici su imali prilike čuti iskustva međunarodnih stručnjaka gđe. Margaret Cameron (Škotska) i g. Eduarda Staudeckera (Austrija).

Također, predstavljeni su i kratki promotivni filmovi pod nazivom „Priznavanje neformalnog i informalnog učenja“ dostupni putem youtube video kanala Agencije za znanost i visoko obrazovanje: https://www.youtube.com/channel/UCRd8VmWjHGsjX7JF_bDJrMA.

U okviru istog projekta, u utorak, 3. veljače 2015. godine, mr. sc. Mislav Balković s Visokog učilišta Algebra održao je webinar na kojem su predstavljene Smjernice za vrednovanje i priznavanje informalnog i neformalnog učenja (RPL) u visokom obrazovanju unutar HKO-a te način izrade Standarda zanimanja i Standarda kvalifikacija nužnih za izradu formalnih visokoobrazovnih programa unutar HKO-a kao preduvjeta za vrednovanje i priznavanje svih ishoda učenja, pa tako i onih stečenih informalno i neformalno.

Prezentacije sa završne konferencije projekta Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost dostupne su na poveznici.