Skoči do sadržaja

Matra_seminar.jpgU organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje je dana 06. studenoga 2007. godine u Auli Sveučilišta u Zagrebu održana radionica pod nazivom „Priznavanje stručnih kvalifikacija“ u okviru MATRA projekta „Osnaživanje uloge Nacionalnog ENIC/NARIC ureda“.

Cilj radionice bio je upoznati predstavnike resornih ministarstava i drugih javnih i državnih institucija, kao i predstavnike profesionalnih udruženja i komora nadležnih za regulirane djelatnosti u Republici Hrvatskoj s postupkom priznavanja stručnih kvalifikacija, odnosno s regulativom Europske unije u tom području, a sve s ciljem usklađivanja hrvatskog zakonodavstva u području priznavanja sa zahtjevima spomenute regulative te stvaranju administrativnih i institucionalnih preduvjeta da se zakonska rješenja mogu što bolje primijeniti u praksi.

Na radionici je predstavljena uloga nacionalnog koordinatora u skladu s odredbama Direktive 2005/36/EZ te su prisutni upoznati s dosadašnjim zadacima i iskustvima nacionalnog koordinatora u Nizozemskoj. Također je prisutnima izložena uloga i iskustvo nizozemskog Ministarstva zdravstva, socijalne skrbi i sporta u postupku stručnog priznavanja reguliranih profesija iz područja medicine u Nizozemskoj. Isto tako, dio radionice posvećen je upoznavanju prisutnih s metodologijom evaluacije dokumenata u postupku priznavanje kvalifikacija te je također dan grafički prikaz primjene sektoralnih direktiva u postupku stručnog priznavanja kvalifikacija za određene regulirane profesije u Nizozemskoj.

Prezentacije:    Regulation of professions in healthcare in the Netherlands
Workshop on Professional Recognition
Flow chart

Važni linokovi: www.ribiz.nl
www.nuffic.nl
www.colo.nl

Datum objave: 22. studenog 2007. godine