Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizirala je vanjsko vrednovanje 7 veleučilišta i visokih škola tijekom svibnja i lipnja 2009. Uz hrvatske nastavnike, u vrednovanju tih učilišta i njihovih studijskih programa sudjelovali su i njihovi belgijski, austrijski i njemački kolege kao i predstavnici studenata.

Austrija, Belgija i Njemačka odabrane su zbog sličnosti svog sustava visokog obrazovanja s hrvatskim (podjela na stručne i sveučilišne studije), a djelatnici Odjela za visoko obrazovanje održali su 6 jednodnevnih edukativnih seminara u kojima su profesorima iz EU, uoči posjeta učilištima, detaljno predstavili hrvatsko visoko obrazovanje i postupke vanjskog vrednovanja.

Vrednovana učilišta bila su: Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Veleučilište u Rijeci, Veleučilište u Karlovcu, Veleučilište u Požegi , Veleučilište Velika Gorica, Visoka poslovna škola Baltazar Adam Krčelić u Zaprešiću i Visoka poslovna škola „Utilus“.

Nakon što budu usvojena završna izvješća o obavljenom vrednovanju, Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavit će ih na svojoj web-stranici.

Datum objave: 12. lipnja 2009. godine