O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Središnji prijavni ured

Središnji prijavni ured (SPU) nacionalni je centar za prijave na studijske programe, odnosno na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. SPU objedinjava poslove vezane uz prijave na studijske programe te ispunjavanje uvjeta za upise na visoka učilišta.

 

Prijave na preddiplomske studije
Proces prijava na preddiplomske i integrirane studijske programe odvija se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta (NISpVU), a kojemu se pristupa putem internetske adrese www.postani-student.hr. Više o procesu prijave na studijske programe možete pročitati na www.studij.hr .

 

Prijave na diplomske studije
Sustavu za prijave na diplomske studije pristupa se putem web stranice diplomski.studij.hr. Popis visokih učilišta koja provode prijave na diplomske studije možete pronaći na www.studij.hr.

 

Prijava kandidata za upis u srednje škole
Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje nadležan je za kandidate izvan redovnog obrazovnog sustava Republike Hrvatske. To su svi kandidati koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, hrvatski državljani koji dolaze iz obrazovnih sustava drugih zemalja, kandidati koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj te kandidati koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2014. godine.
Sve informacije o upisima u srednju školu dostupne su u brošuri Prijave i upisi u srednje škole za šk.god.2014./2015.-Idemo u srednju! i na mrežnoj stranici www.upisi.hr.

 

Statistike

Upisne kvote, prijave, broj prvih izbora i broj ostvarenih prava upisa na studijske programe

Broj studija u pojedinim područjima znanosti po godinama

Prosječna ocjena srednje škole upisanih studenata prema znanstvenim poljima

Visoka učilišta prema prosječnoj ocjeni iz srednje škole kandidata koji su ostvarili pravo upisa

Your Europe logo

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.