O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Pristup informacijama

U skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, br. 25/13) i Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ br. 85/15), sve domaće i strane fizičke i pravne osobe imaju pravo na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti, na jednak način i pod jednakim uvjetima.

Informacija je svaki podatak koji posjeduje tijelo javne vlasti u obliku dokumenta, zapisa, dosjea, registra ili u bilo kojem drugom obliku, neovisno o načinu na koji je prikazana.

Pravo na pristup informacijama obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

 

SLUŽBENIK ZA INFORMIRANJE

Sukladno članku 13. stavak 1. Zakona o pravu na pristup informacijama, ravnateljica Agencije, prof. dr. sc. Jasmina Havranek, imenovala je službenika za informiranje Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

 

Kontakt podaci službenika za informiranje
Mirjana Gopić
Donje Svetice 38/5,
10000 Zagreb
T: +3851 6274 817
F: +3851 6274 801
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem zahtjeva službeniku za informiranje Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u rokovima propisanim Zakonom o pravu na pristup informacijama.

  • telefonom na broj: +3851 6274 817
  • fax-om na broj: +3851 6274 801
  • elektroničkom poštom službeniku za informiranje: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • poštom na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Donje Svetice 38/5, 10000 Zagreb

 

Godišnje izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama (pdf / csv)

 

OBRASCI

Zahtjev za pristup informacijama

Zahtjev za dopunu ili ispravak informacije

Zahtjev za ponovnu uporabu informacija

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.