O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U tijeku je izrada dokumenata za postupak reakreditacije znanstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, a koji vodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. Predviđeno je da se postupak reakreditacije provodi na temelju tri dokumenta: Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH, Postupak za reakreditaciju znanstvenih organizacija i Obrazac za izradu samoanalize. Nacrt temeljnog dokumenta Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH izradili su djelatnici agencije prema uputama posebno oformljenog povjerenstva sastavljenog od 19 članova predstavnika javnih znanstvenih instituta, privatnih znanstvenih organizacija, Područnih znanstvenih vijeća, Rektorskog zbora i Akreditacijskog savjeta Agencije.

Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH prošla su postupak međunarodne recenzije od strane znanstvenika iz inozemstva (Humboldt Universität u Berlinu, Aalborg University iz Danske, Slovačka akademija znanosti i Weizmann Institute of Science iz Izraela) koji dolaze iz različitih znanstvenih disciplina (društveno-humanističkih, tehničkih, bio-medicinskih i prirodnih znanosti) te su upoznati s hrvatskim sustavom znanosti.

Ovim putem pozivamo sve dionike u sustavu znanstvenih organizacija da svoje komentare, prijedloge i primjedbe na dokument Načela i kriteriji vrednovanja znanstvenih organizacija u RH dostave u pisanom obliku na elektroničku poštu Agencije do 30. 11. 2012. g.:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.