O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom roku na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2023./2024. objavljene su na mrežnoj stranici www.postani-student.hr u ponedjeljak, 18. rujna 2023. godine.

U jesenskom je upisnom roku ponuđeno bilo 794 studijska programa s ukupno 15.559 upisnih mjesta. Prijavilo se 5.973 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 3.886. Nakon provedena oba upisna roka nepopunjeno je ostalo 11.673 upisnih mjesta.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili:

  • Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,
  • KineziologijaKineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu,
  • Poslovna ekonomija, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Ukupno najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi:

  • Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,
  • Poslovna ekonomija; smjerovi: Financije, Poduzetništvo, Menadžment (on-line) (izvanredni), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci,
  • Poslovna ekonomija (stručni), Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku ponuđen je bio 921 studijski program.

U ljetnom roku prijavilo se ukupno 30.753 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 25.441.

Sve dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

Popis studijskih programa s brojem ostvarenih prava upisa dostupan je na poveznici.

Priopćenje za javnost

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.