O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Pomoćnica ravnateljice za znanost dr.sc. Mia Đikić imenovana je u ENQA-inu radnu skupinu za osiguravanje kvalitete u znanosti – ENQA working group on QA of research. S obzirom da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje jedna od tek nekoliko agencija u Europi koja provodi vanjska vrednovanja institucijske kvalitete u znanosti, izuzetna nam je čast da je u tom kontekstu i prepoznata. Vjerujemo da će AZVO svojim iskustvima doprinijeti ovoj temi na međunarodnoj razini.

Osiguravanje kvalitete u znanosti je relevantna tema u agendi europske politike i postojećih trendova u području vrednovanja znanosti te je zauzelo bitno mjesto u raspravi o reviziji Standarada i smjernica za osiguravanje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG).

Radnom skupinom  će supredsjedati agencije Hcéres (Francuska) i UKÄ (Švedska), a istražit će se najnovija dostignuća u područjima vrednovanja učenja temeljenog na istraživanjima, istraživačkih politika institucija te procesa osiguranja kvalitete istraživanja.

Predviđeno trajanje rada ove skupine je do rujna 2024. godine.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.