O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Dana 16. prosinca 2022. godine u Zagrebu je u organizaciji ODRAZ – Održivi razvoj zajednice i partnera na projektu STEM za održivu budućnost održana panel rasprava pod nazivom Važnost povezivanja formalnog i neformalnog učenja u STEM-u s ciljem podizanja svijesti o važnosti povezivanja formalnog i neformalnog učenja u područjima STEM-a (science, technology, engineering i mathematics). Predstavnica Agencije za znanost i visokom obrazovanje sudjelovala je u panel raspravi.

Organizatori rasprave ističu kako zbog sve veće digitalizacije društva i svijeta rada jača potražnja za stručnjacima u području STEM-a. No, poslodavci bilježe nedostatak radnika s tim vještinama. Stoga je potrebno povećati svijest o dostupnim karijerama povezanim sa STEM-om i promicati mogućnosti školovanja, ali i stjecanja dodatnih znanja i vještina sudjelovanjem na STEM tečajevima i radionicama. Važnu ulogu u provedbi programa u području popularizacije STEM-a mogu imati i organizacije civilnog društva.

Program panel rasprave

odraz

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.