O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) sudjelovala je na radionicama te sastanku članica European Consortium for Accreditation (ECA) koji su se održali u Parizu, 11. i 12 rujna 2022. godine.

Domaćin ECA-inih događanja bila je nezavisna institucija zadužena za vanjsko osiguravanje kvalitete obrazovanja za inženjere Commission des titres d’ingénieur (CTI).

AZVO je dugogodišnji član Europskog konzorcija za akreditaciju (European Consortium for Accreditation - ECA), projektno orijentiranog udruženja europskih agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju te aktivno sudjeluje u radu Konzorcija u različitim temama koje se u širem smislu bave unapređenjem kvalitete visokog obrazovanja u Europi – internacionalizacija visokog obrazovanja, uzajamno priznavanje i združeni studiji, inovacije u postupcima akreditacije i itd.

Tijekom radionice u Parizu, razgovaralo se o budućoj inicijativi Europske komisije za daljnje povezivanje osiguravanja kvalitete i automatskog priznavanja razina visokog obrazovanja na visokim učilištima u Europskoj uniji, zatim o akademskom integritetu, projektu čiji su sadržaj i ciljeve predstavile predstavnice irske institucije Quality and Qualifications Ireland (QQI) te o osiguravanju kvalitete tzv. hibridnog modela nastave na visokim učilištima i razvoju work-based learning-a u visokom obrazovanju.

Uz radionicu je održan i zajednički sastanak ECA-inih članica, odnosno sastanak Odbora ECA-e.

Dodatne informacije: http://ecahe.eu/

Logo ECA2 

Fotografija:

ECA Pariz

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.