O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Treći, ujedno i završni seminar u okviru ENQA Leadership programa održan je od 18. do 20. svibnja 2022. u Zagrebu, u organizaciji Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (The European Association for Quality Assurance in Higher Education - ENQA) i Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Cilj programa bio je pružiti podršku razvoju rukovoditeljskih kompetencija djelatnika europskih agencija za osiguravanje kvalitete, a sudjelovalo je 20 sudionika iz 12 država, odnosno iz 13 različitih agencija članica ENQA-e, među kojima je i djelatnik AZVO-a, Ivan Bišćan. U okviru programa sudionici su istraživali aktualne teme, izazove i trendove u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, a rezultate istraživanja predstavili su na seminaru u Zagrebu. 

Drugog dana događanja u Zagrebu, održan je razgovor v. d. ravnatelja AZVO-a, mr. sc. Sandre Bezjak i pomoćnice ravnatelja za međunarodnu suradnju, mr, sc. Emita Blagdan sa sudionicima programa na kojem se razgovaralo o različitim aspektima upravljanja AZVO-om. Nadalje, zamjenica ravnatelja, dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković predstavila je postupke vrednovanja i ostale aktivnosti koje AZVO provodi.

Dio seminara bio je posvećen ratu u Ukrajini te je gđa Natalia Stukalo iz ukrajinske agencije za osiguravanje kvalitete NAQA održala izlaganje HE QA and the Ukraine war.

Više informacija te predavanja s održanog seminara dostupno je na poveznici.

Program

LDP3  LDP4  LDP2  ENQA LDP1

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.