O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (Srce) i Sveučilištem u Rijeci provodi istraživanje o učincima pandemije bolesti COVID-19 na iskustvo visokoškolskih nastavnika u organizaciji i provedbi nastave tijekom akademske godine 2020./2021. te nošenju s pandemijskim okolnostima u akademskom okruženju naziva "Visokoškolski nastavnici i pandemija: akademski i psihološki izazovi".

Svrha je istraživanja dobiti uvid u stanje i potrebe visokoškolskih nastavnika za pripremu i provođenje nastave u digitalnom dobu.

Anketa se odnosi na akademsku godinu 2020./2021. u kojoj su studenti i nastavno osoblje bili primorani učiniti značajnije prilagodbe, poput izvođenja online nastave, poštivanja propisanog razmaka u učionicama, prilagodbu vježbi i drugih oblika praktične nastave online okruženju ili manjim grupama studenata. Također, istraživanjem se nastoje utvrditi i najizraženiji aktualni izvori stresa za nastavnike te moguće promjene u psihičkom funkcioniranju i tjelesnom zdravlju tijekom pandemije.

Kako bismo dobili uvid u doseg i učinak pandemijskih okolnosti na navedene aspekte organizacije visokoškolske nastave te psihološko funkcioniranje nastavnika u uvjetima tzv. novog normalnog, pozivamo visokoškolske nastavnike da odvoje 15-ak minuta svoga vremena i ispune upitnik na poveznici https://skazvo.azvo.hr/hr/nastavnici-vu. Upitnik je moguće ispuniti do 17. prosinca 2021. godine.

Rezultati istraživanja bit će predstavljeni javnosti i objavljeni na mrežnim stranicama institucija koje ga provode.

Za moguća pitanja u vezi anketnog upitnika ili rezultata istraživanja možete nam se obratiti na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

usklicnik

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.