O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Seminar „Unutarnje osiguravanje kvalitete visokih učilišta: od promatrača do pokretača promjene“ u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje održan je od 10. do 12. studenog 2021. godine u Zadru.

Seminar je okupio stotinjak predstavnika visokih učilišta koji su odgovorni za provedbu aktivnosti i procedura unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete na svojim visokim učilištima.

Cilj mu je bio razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse, potaknuti povezivanje djelatnika visokih učilišta koji se u svome radu bave osiguravanjem kvalitete te osnažiti njihove kompetencije kao poticaj daljnjem razvoju kvalitete visokog obrazovanja i izgradnji kulture kvalitete.

Događanje je otvorila zamjenica ravnatelja AZVO-a dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković, a uvodna predavanja održali su mr. sc. Sandra Bezjak, pomoćnica ravnatelja AZVO-a, gđa Stamenka Uvalić-Trumbić, međunarodna stručnjakinja za visoko obrazovanje i g. Goran Đaković iz Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA).

Tijekom trodnevnog događanja razgovaralo se o osiguravanju kvalitete iz nacionalne i europske perspektive, Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG), ulozi kvalifikacijskih okvira u unutarnjem osiguravanju kvalitete, ulozi studenata, osiguravanju kvalitete nastavnog procesa, primjerima dobre prakse i drugim temama.

Sudionici su se složili kako u Hrvatskoj nedostaje edukacija namijenjenih tzv. menadžerima kvalitete na visokim učilištima zbog čega su izrazili zadovoljstvo organizacijom seminara na ovu temu i umrežavanjem s kolegama iz čitave Hrvatske.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici https://interna-kvaliteta.azvo.hr/.

Prezentacije:

 

Glalerija fotografija:

23 Zajednička

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.