O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Edukacija za izradu samoanalize za predstavnike visokih učilišta koja postupak reakreditacije prolaze tijekom 2022. godine, održana je online, u srijedu 14. listopada 2021. godine.

Događanje je održano u svrhu pripreme visokih učilišta za nadolazeću reakreditaciju te pružanja relevantnih informacija potrebnih za pripremu dokumenta samoanalize.

„Posljednjih godinu i pol, otkako svjedočimo jednoj drugačijoj stvarnosti, u nedostatku izravnog kontakta, koristili smo tehnologiju i zahvaljujući njoj, održali smo kontinuitet rada“, istaknula je u uvodnom obraćanju v. d. ravnatelja AZVO-a prof. dr. sc. Jasmina Havranek. Dodala je kako se postupci vrednovanja provode prema planu, te kako, uz poboljšanje epidemiološke slike, očekujemo i povratak reakreditacijama uživo, uz zadržavanje onih segmenata hibridne reakreditacije koji su se pokazali praktični i uspješni u primjeni.

O postupku reakreditacije visokih učilišta, sustavu ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete visokog učilišta, standardima za  vrednovanje te informacijskom sustavu govorili su djelatnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje: Matan Čulo, Marina Grubišić, Vlatka Šušnjak Kuljiš i Iva Žabarović.

Reakreditacijski je postupak predstavljen je iz tri različita ugla: perspektivu Akreditacijskog savjeta iznijela je prof. dr. sc. Sonja Vila, predsjednica AS-a, dok je pogled člana stručnog povjerenstva predstavio prof. dr. sc. Bruno Zelić (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu).  O iskustvu reakreditacije iz perspektive visokog učilišta govorila je izv. prof. dr. sc. Martina Jakovčić (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Program

Prezentacije:

edukacija samoanaliza    edukacija samoanaliza2

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.