O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U četvrtak 30. rujna 2021. godine, objavljene su rang-liste za upise u 1. godinu diplomskih studija u akademskoj godini 2021./2022. za ona visoka učilišta koja su upise provodila putem Nacionalnog informacijskog sustava prijave na diplomske studije (NISpDS). Rang-liste dostupne su na mrežnoj stranici www.studij.hr.

Prijave i objavu rang lista je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a NISpDS koristilo je 25 visokih učilišta za prijave na ukupno 186 studijskih programa.

Kroz navedeni sustav ove se godine prijavilo 3049 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 2324.

Visoka učilišta prepoznala su koristi koje im ovakav način prijave donosi, poput jačanja transparentnosti postupka, smanjenja troškova i administrativnog opterećenja, olakšavanja postupka upisa samim kandidatima.

Sve informacije vezane uz prijavu diplomskih studijskih programa dostupne su na mrežnoj stranici www.studij.hr.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.