O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Oznaka visoke razine kvalitete u postupku reakreditacije poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija dodijeljena je 29. rujna 2020. godine dvama doktorskim studijima Sveučilišta u Zadru.

V. d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek uručila  je oznaku visoke razine kvalitete na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru:

  1. doktorskom studiju Kvaliteta u odgoju i obrazovanju Sveučilišta u Zadru
  2. združenom studiju Sociologija regionalnog i lokalnog razvoja Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Teramu.

Postupak vrednovanja doktorskih studija u Hrvatskoj je pokrenut 2016., a dovršen je 2019. godine. Cilj je vrednovanja osigurati da dopusnicu dobiju oni studiji koji imaju zadovoljene kriterije kvalitete u pogledu visokokvalificiranih znanstvenika, opreme, prostora te nude kvalitetnu potporu svojim doktorandima za stvaranje novog znanja.

Doktorskim studijima visoke razine kvalitete, uz prethodnu potvrdu o ispunjavanju uvjeta Ministarstva znanosti i obrazovanja, oznaka visoke razine kvalitete dodjeljuje se u akademske i promidžbene svrhe.

Markice kvalitete Zadar

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.