O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Dana 21. rujna 2020. održana je online radionica projekta Effective partnership for enhanced recognition – EPER na temu aktualnih trendova na području akademskog priznavanja inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Projekt EPER sufinanciran je uz podršku Erasmus+ programa Europske unije – Ključna aktivnost 3/KA3/ – podrška reformi politika. Nositelj je projekta Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a zemlje partneri jesu Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija. Cilj je projekta unapređenje postupaka i prakse priznavanja u zemljama partnerima, jačanje kapaciteta za provedbu Lisabonske konvencije o priznavanju te jačanje regionalne suradnje kroz razmjenu iskustava i dobre prakse između partnera iz Jugoistočne Europe.

Na radionici su primjere dobre prakse i izazova na temu aktualnih trendova na području akademskog priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija prezentirale predstavnice Sveučilišta u Ljubljani, Sveučilišta u Rijeci i Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine (CIP), zemlje partnera. Predstavnice hrvatske Agencije za znanost i visoko obrazovanje predstavile su vanjsko osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju u kontekstu akademskog priznavanja, odnosno njegove kvalitetne provedbe na visokim učilištima.  

Glavni ciljevi radionice bili su pružiti najnovije informacije o razvojima politike priznavanja i prakse priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u svrhu nastavka studija i omogućiti raspravu s predstavnicima visokih učilišta i ENIC/NARIC uredima iz država partnera. Radionica je bila namijenjena predstavnicima visokih učilišta i tijelima nadležnima za postupke priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija.

eper

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.