O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Europski konzorcij za akreditaciju u visokom obrazovanju The European Consortium for Accreditation in higher education (ECA) objavio je publikaciju ECA Barometer kojom se želi dati doprinos različitim aktualnim temama u području visokog obrazovanja, a koje se u širem smislu odnose na daljnji razvoj kvalitete, a time i procesa osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja u Europi. U ovoj su publikaciji europske agencije za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju, članice ECA-e, objedinile svoja promišljanja o aktualnostima i izazovima koji pred sustavima visokog obrazovanja stoje u današnjem, izazovnom i dinamičnom okruženju. ECA-ine članice time nastavljaju svoju potragu za inovativnim metodama osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju.

Predstavnice hrvatske Agencije za znanost i visoko obrazovanje također su dale doprinos izradi ovog dokumenta.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) je dugogodišnji član Europskog konzorcija za akreditaciju u visokom obrazovanju (European Consortium for Accreditation - ECA), udruženja priznatih agencija za akreditaciju i osiguranje kvalitete u Europi. Vizija ECA-e je djelovati kao međunarodno priznati pokretač inovacija u akreditaciji i osiguranju kvalitete u visokom obrazovanju. Predstavnici AZVO-a aktivno sudjeluje u radu tijela i radnih grupa ECA-e, koji pokrivaju različite teme i u širem smislu se bave unapređenjem kvalitete visokog obrazovanja u Europi – internacionalizacija visokog obrazovanja, uzajamno priznavanje i združeni studiji, inovacije u postupcima akreditacije i slično.

Publikacija ECA Barometar

ecaeca

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.