O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) sudjelovala je kao promatračica u 4. ciklusu vrednovanja kvalifikacija migranata u sklopu projekta European Qualifications Passport for Refugees (EQPR) u organizaciji Vijeća Europe i grčkog Ministarstva obrazovanja (Ministry of Education, Research and Religious Affairs).

Intervjui su se održavali u Ateni (Grčka) od 7. do 11. listopada 2019. godine.

Cilj projekta je osigurati pravedno priznavanje kvalifikacija migranata, čak i u slučaju kada njihov zahtjev nije potkrijepljen potrebnom dokumentacijom.

Ovaj projekt spaja stručnjake koji rade na priznavanju inozemnih kvalifikacija iz nekoliko europskih država s ciljem utvrđivanja, sažimanja i predstavljanja dostupnih informacija o razini obrazovanja, radnom iskustvu i jezičnim sposobnostima migranata. 

Dodatne informacije dostupne su na poveznici.

sl

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.