O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

U sklopu ciklusa seminara o internacionalizaciji visokog obrazovanja, u srijedu, 30. listopada 2019. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25, (konferencijska dvorana - mali amfiteatar) održat će se seminar pod nazivom Savezi „europskih sveučilišta“ i razvoj združenih studija.

Cilj je seminara otvoriti raspravu o mogućnostima uključivanja visokih učilišta u saveze europskih sveučilišta te prilikama koje se tako otvaraju. O tim će temama govoriti: gđa. Tine Delva, voditeljica Odjela za visoko obrazovanje Europske komisije, g. Klemen Šubic i gđa. Maja Milas iz Nacionalne agencije Republike Slovenije za kvalitetu u visokom obrazovanju te predstavnici hrvatskih visokih učilišta: prof. dr. sc. Slaven Zjalić, prorektor za međuinstitucijski suradnju i transfer tehnologija Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.

U drugom dijelu događanja sudionici će imati priliku čuti iskustva Sveučilišta u Dubrovniku i Zadru, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Zagrebačke škole ekonomije i managementa u razvoju združenih studija i privlačenju stranih studenata. Isto tako, razgovarat će o aktivnostima proizašlima iz prvog seminara održanog u lipnju 2019. godine na temu privlačenja stranih studenata.

Ciklus internacionalizacije potaknut je, među ostalim, rezultatima procesa reakreditacije hrvatskih visokih učilišta koji ukazuju na veliki potencijal i snagu domaćih visokih učilišta da studijske programe ponude i na globalnom tržištu te privuku strane studente kao i da kao ravnopravni partneri sudjeluju u programima suradnje i razmjene s inozemnim partnerskim visokim učilištima. Ujedno i sama visoka učilišta, unatoč nekolicini prepoznatih prepreka, iskazuju značajan interes i angažman u tom pogledu.

Seminari u sklopu ciklusa o internacionalizaciji visokog obrazovanja organizirani su u okviru projekta SKAZVO - Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja kojeg AZVO provodi, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskoga socijalnog fonda.

Prijave su moguće do 25. listopada 2019. na poveznici.

Seminar European Universities Joint Studies

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.