O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje sudjelovale su na uvodnoj konferenciji projekta Effective partnership for enhanced recognition (EPER) koja se 5. srpnja 2019. godine održala u Zagrebu.

Projekt EPER (Effective partnership for enhanced recognition) sufinanciran je uz potporu Erasmus+ programa Europske unije - Ključna aktivnost 3/KA3/ - potpora reformi politika. Nositelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a zemlje partneri su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija. Cilj projekta je unapređenje postupaka i prakse priznavanja u zemljama partnerima, jačanje kapaciteta za provedbu Lisabonske konvencije o priznavanju te jačanje regionalne suradnje uz razmjenu iskustava i dobre prakse između partnera iz Jugoistočne Europe.

Uvodna konferencija je prva aktivnost u sklopu projekta EPER, a njezin glavni cilj bio je razmjena iskustava i dobre prakse na području razvoja i provedbe politika priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te poticanje rasprave o temama koje će biti obuhvaćene projektnim aktivnostima.

Na konferenciji su primjere dobre prakse prezentirali stručnjaci iz Europske komisije/Eurydicea, Skupine za praćenje Bolonjskoga procesa (BFUG), Europske udruge sveučilišta (EUA) te nekoliko europskih ENIC/NARIC ureda. Na panel-raspravi o izazovima na području priznavanja u Jugoistočnoj Europi sudjelovali su panelisti iz zemalja projektnih partnera.

1 EPER 2 EPER 3 EPER

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.