O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agenciju za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) su u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine, posjetili međunarodni recenzenti prof. dr. sc. Jürgen Kohler i gđa. Vanessa Dulcos koji su u okviru ENQA-inog (European Association for Quality Assurance in Higher Education - ENQA) tzv. progress visita-a održali sastanke s ravnateljicom i djelatnicima AZVO-a.

Posjet je za agencije dobrovoljan i nije mu cilj provjera uskađenosti rada sa Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja (Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area - ESG) nego konstruktivan dijalog usmjeren poboljšanjima.

Postupak međunarodnog vrednovanje koje provodi ENQA, Agencija je prošla tijekom 2016. godine, a članovi stručnog povjerenstva bili su upravo prof. dr. sc. Kohler i gđa. Dulcos.

Podsjećamo, sve su europske agencije za osiguravanje kvalitete, jednom u pet godina, dužne proći postupak međunarodnog vanjskog vrednovanja i dokazati usklađenost rada s ESG-om. AZVO je taj postupak prošao dva puta – 2011. i 2016. godine.

enqa-logo

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.