O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Tribina o akademskom rangiranju u organizaciji udruge za promicanje visokog školstva „Universitas“ održana je 14.3.2019. na Učiteljskom fakultetu, Sveučilište u Rijeci na kojoj je gostovala dr.sc. Irena Petrušić iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Akademska rangiranja su iznimno popularan i praktičan alat za prikazivanje kvalitete visokih učilišta, a kako bi se koristila na adekvatan način, važno je imati na umu što rangiranja jesu, što mjere, kako mjere, ali najvažnije, koja su im ograničenja. Cilj izlaganja je bio pregled postojećeg stanja i mogućnosti hrvatskih visokih učilišta iz perspektive najpoznatijih svjetskih ljestvica, ali i europskog te nacionalnog konteksta visokog obrazovanja.

Izlaganje prof.dr.sc. Alena Ružića, prorektora za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci koji je iznio pozicije Sveučilišta na svjetskim rang ljestvicama te aktivnosti koje se u tom kontekstu poduzimaju.

Oba govornika istaknula su važnost participacije domaćih sveučilišta u U-Multirank rangiranju koje obuhvaća puno veći opseg kategorija i indikatora te na kvalitetniji način obuhvaća cjelinu aktivnosti nekog sveučilišta.

Prezentacije s tribine dostupne su na poveznici

https://www.uniri.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=7686%3Aodrana-tribina-o-rangiranju&catid=1%3Avijesti&lang=hr

universitas

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.