O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje su u periodu od 9. do 12. listopada 2007. godine, u okviru studijskog putovanja u Bonn, Savezna Republika Njemačka, kao gosti njemačkog ENIC-NARIC centra (ZAB-Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen im Sekretariat der Ständigen Konferenz der Kultusminister der Länder in der Bundesrepublik Deutschland), posjetile njemačke institucije koje djeluju u sustavu visokog obrazovanja.

Održani su sastanci s predstavnicima njemačkog ENIC-NARIC centra, Njemačke rektorske konferencije (HRK-Hochschulrektorenkonferenz) te Njemačkog akademskog servisa za međunarodnu razmjenu (DAAD-Deutsche Akademische Austauschdienst).

Cilj studijskog posjeta je bio prvenstveno razmjena informacija vezanih uz priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te upoznavanje s načinom implementacije zahtjeva „Direktive 2005/36/EZ Europskoga Parlamenta i Vijeća od 7. rujna 2005. godine o priznavanju stručnih kvalifikacija“ u Saveznoj Republici Njemačkoj. Također, posjet je za cilj imao i uspostavljanje čvršće suradnje s njemačkim institucijama u visokom obrazovanju, osobito s njemačkim ENIC/NARIC centrom koji je, jednako kao i hrvatski ENIC ured, dio ENIC/NARIC mreže (Europske mreže nacionalnih izvještajnih centara o akademskoj pokretljivosti i priznavanju).

Studijski posjet organiziran je uz financijsku i organizacijsku pomoć Ureda za tehničku pomoć i razmjenu informacija Opće uprave za proširenje EU (TAIEX).

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.