O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Reakreditacija znanstvenih organizacija izvan sustava visokog obrazovanja i javnih znanstvenih instituta

Znanstvene organizacije upisane u Upisnik znanstvenih organizacija koje nisu sveučilište ili njegove sastavnice, visoka učilišta, odnosno javni znanstveni instituti sukladno odredbi članka 22. st. 1. Zakona podliježu periodičnoj reakreditaciji svakih pet godina. To su znanstvene organizacije kojima je osnivač Republika Hrvatska, privatne znanstvene organizacije te druge pravne osobe upisane u Upisnik znanstvenih organizacija. Cilj postupka reakreditacije jest provjera ispunjenosti uvjeta za nastavak obavljanje znanstvene djelatnosti, a što je preduvjet budućeg financiranja iz državnog proračuna.

Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju i Pravilnik o uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti, uvjetima za reakreditaciju znanstvenih organizacija i sadržaju dopusnice propisuju da znanstvene organizacije iz Upisnika moraju zadovoljiti sljedeće uvjete ovisno o njihovom tipu:


jzo

(kliknite za veću sliku)

 

Akdreditacijske preporuke

 

Centar za kliničku primjenu neuroznanosti

Dječja bolnica Srebrenjak

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

KB Dubrava

KB Sv. Duh

KBC Osijek

KBC Rijeka

KBC Split

KBC Zagreb

Klinika za infektivne bolesti Fran Mihaljević

Klinika za ortopediju Lovran

OB Karlovac

OB Pula

OB Šibenik

OB Varaždin

OB Zabok

Psihijatrijska bolnica Vrapče

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.