O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vanjska prosudba visokih učilišta

Temeljem iskustava u provedbi prvoga ciklusa vanjske neovisne periodične prosudbe sustava osiguravanja kvalitete (audita) te povratnih informacija od svih dionika, Agencija je tijekom 2017. razvila novi postupak audita. Nakon provedene javne rasprave, Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje na svojoj je 86. sjednici 20. lipnja 2017. usvojio, a ravnateljica Agencije donijela nove Kriterije i Pravilnik o auditu:

Pravilnik o auditu (PDF / doc)

Kriteriji za audit (PDF / doc)

Okvir za razvoj novog postupka predstavljali su Zakon o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (2009.) i nova inačica Standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja (2015.).

Auditom će se u novome ciklusu poticati svrsishodnost, funkcionalnost, koherentnost i daljnji razvoj unutarnjih sustava osiguravanja kvalitete visokih učilišta.

Uzimajući kao temelj smjernice ESG-a (2015.), novi su kriteriji audita usmjereni na procjenu funkcionalnosti sustava osiguravanja kvalitete, u smislu svakodnevne potpore i doprinosa ostvarenju misije visokog učilišta kroz prihvaćene politike, koje se dalje realiziraju u procesima planiranja i upravljanja, provedbe i praćenja te procjene, do razvojnih poboljšanja i inovacija.

Pokusna vanjska prosudba

Završna izvješća i zaključci vanjske prosudbe u drugom ciklusu

 

Naziv institucijeGodinaIzvješćeOčitovanjeZaključak
Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2018 Izvješće Očitovanje Zaključak
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2018 Izvješće Očitovanje Zaključak
Visoko učilište Algebra u Zagrebu 2018 Izvješće Očitovanje Zaključak

 

Prvi ciklus vanjske prosudbe

 

Metaevaluacija prvog ciklusa vanjske prosudbe

 

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2010.-2015.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2014.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2013.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2012.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2011.

Metaevaluacija - vanjska prosudba 2010.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.