O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Tematsko vrednovanje privatnih znanstvenih organizacija i drugih pravnih osoba

U srpnju 2011. godine istekao je rok predviđen Pravilnikom o uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti, uvjetima za reakreditaciju znanstvenih organizacija i sadržaju dopusnice („Narodne Novine“, broj 24/10; u daljnjem tekstu: Pravilnik) a koji je namijenjen usklađenju općih akata, rada i poslovanja znanstvenih organizacija s odredbama navedenog Pravilnika te Agencija može započeti s postupcima reakreditacije znanstvenih organizacija.

Uvidom u Upisnik znanstvenih organizacija i simulacijom reakreditacije na način kako je to propisano Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj 45/09; u daljnjem tekstu: Zakon)  i kako je Agencija upućena od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uvidjelo se da je radi racionalnosti i efikasnosti reakreditacije privatnih znanstvenih organizacija i drugih pravnih osoba upisanih u Upisnik potrebno provesti pripremne radnje u obliku tematskog vrednovanja.

Naziv vrednovanja: Tematsko vrednovanje privatnih znanstvenih organizacija i drugih pravnih osoba

Uključene institucije: sve privatne znanstvene organizacije i druge pravne osobe upisane u Upisnik znanstvenih organizacija (podaci iz Upisnika, MZOS-a)

Cilj: provjeriti zadovoljavaju li privatne znanstvene organizacije i druge pravne osobe minimalne uvjete propisane Pravilnikom.

Ovakav pristup pružit će nužnu analizu stanja i dati jasniji uvid u način financiranja privatnih znanstvenih organizacija i drugih pravnih osoba, a u konačnici će rezultirati racionalnijim i učinkovitijim postupkom reakreditacije.

Rok za dostavu podataka: 10. veljače 2012. godine

Upitnik je potrebno dostaviti u papirnatom i elektronskom obliku (u word formatu, na CD-u ili na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) zajedno s prilozima na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pravni okvir: Odluku o započinjanju postupka tematskog vrednovanja privatnih znanstvenih  organizacija i drugih pravnih osoba donio je Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje (u daljnjem tekstu: Agencija) je na svojoj 21. sjednici održanoj dana 13. prosinca 2011. godine, na temelju članka 24. Zakona osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj 45/09; u daljnjem tekstu: Zakon) i dokumenta Postupak tematskog vrednovanja (Klasa: 003-08/10-02/0003; Ur. broj: 355-01-10-2) od dana 1. lipnja 2010.g.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.