O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Tematsko vrednovanje u znanosti

Tematsko vrednovanje provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje na temelju članka 24. Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju (Narodne novine 45/09) i u skladu s dobrom europskom i međunarodnom praksom.

Tematsko vrednovanje po službenoj dužnosti provodi Agencija na temelju odluke Akreditacijskog savjeta Agencije, a može se provesti na prijedlog ministra, predmeta vrednovanja i studentskog zbora visokog učilišta.

Ishod je tematskog vrednovanja završno izvješće stručnog povjerenstva koje uključuje ocjenu usklađenosti s temom vrednovanja.

U slučaju negativne ocjene Agencija može pokrenuti postupak reakreditacije po službenoj dužnosti ili na prijedlog ministra. 

U 2014. godini provedeno je tematsko vrednovanje doktorskih studija u Republici Hrvatskoj. Nalazi stručnih povjerenstava iz tematskog vrednovanja doktorskih studija uputili su na potrebu promišljanja o doktorskoj razini obrazovanja u Republici Hrvatskoj, čak i njezinoj reformi. S obzirom na nedostatke uočene tijekom tematskog vrednovanja, u reakreditaciji se nastojalo obuhvatiti one dijelove djelatnosti sveučilišta koji neposredno doprinose kvaliteti doktorskog obrazovanja, a koja je jedna od najznačajnijih uloga visokog obrazovanja.

Tematsko vrednovanje doktorskih studija u Republici Hrvatskoj.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.