O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Reakreditacija dijela djelatnosti visokih učilišta

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u skladu sa Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, broj 45/09) i Pravilnikom o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskih programa i reakreditaciju visokih učilišta („Narodne novine“, broj 24/10), a na temelju godišnjeg plana ili zahtjeva ministra odnosno visokog učilišta može provesti i reakreditaciju dijela djelatnosti visokog učilišta.

Reakreditacija dijela djelatnosti visokog učilišta se provodi u skladu s dokumentom Postupak reakreditacije visokih učilišta.

U postupku reakreditacije dijela djelatnosti visokih učilišta provjerava se ispunjenost nužnih uvjeta propisanih Pravilnikom o sadržaju dopusnice, te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskih programa i reakreditaciju visokih učilišta . Također, u skladu s dokumentom Kriteriji za ocjenu kvalitete dijela djelatnosti visokih učilišta u sastavu sveučilišta odnosno dokumentom Kriteriji za ocjenu kvalitete dijela djelatnosti veleučilišta i visokih škola, donosi se i ocjena kvalitete s preporukama za unapređenje kvalitete rada dijela djelatnosti visokog učilišta.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.