O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Međunarodna vrednovanja

Akreditacija združenih studija

Prema Zakonu o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (151/22) akreditacija združenog studija domaćeg i inozemnog visokog učilišta provodi se izravno primjenjujući postupak i standarde koje propisuje Europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija.

Visoka učilišta koja sudjeluju u izvođenju združenog studija zajedno odabiru agenciju koja će provesti postupak akreditacije združenog studija, a koja mora biti upisana u Europski registar agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)).

S obzirom da je predmetnim Zakonom propisano kako postupak akreditacije združenog studija detaljnije uređuje Agencija za znanost i visoko obrazovanje općim aktom te ga objavljuje na svojim mrežnim stranicama, Agencija je donijela Pravilnik o provedbi postupka akreditacije združenog studija domaćeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta i Standarde kvalitete u postupku akreditacije združenog studija domećeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta. Navedeni dokumenti su objavljeni na mrežnim stranicama Agencije 17. travnja 2023. godine.

Standardi kvalitete u postupku akreditacije združenog studija domaćeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta 

Pravilnik o provedbi postupka akreditacije združenog studija domaćeg/ih i inozemnog/ih visokih učilišta 

Europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija

Self-evaluation Report Template

Panel Report Template

Consortium Statement to the Panel Report

Procedura vanjskog vrednovanja združenih studija prema Europskom pristupu

Standardi za vanjsko vrednovanje združenih studija prema Europskom pristupu

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.