O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti s VU

Dan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i 35. godišnjica izvođenja nastave na sveučilišnoj razini obilježeni su 11. listopada 2019. godine svečanošću održanom u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u Zagrebu.

Uz profesore i nastavnike Fakulteta te predstavnike akademske zajednice, na svečanosti su sudjelovali i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras te potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH, Davor Božinović.

Tradicija se ovog visokog učilišta veže uz 1962. godinu kad je utemeljen studij PTT prometa. Godine 1965., osnivanje specijalizirane institucije, Instituta prometnih znanosti, iniciralo je i financijski pomoglo trinaest tvrtki i asocijacija Republike Hrvatske, dok je 10. listopada 1984. godine Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu registriran kao samostalna znanstveno-nastavna i znanstveno-istraživačka organizacija.

20191011 111559

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.